search
Sök
menu
Meny

Film

Film är ett profilområde i kultur- och fritidsförvaltningens verksamhet och mångfald är ett ledord.

Kultur- och fritidsförvaltningen driver Jönköpings filmstudio, Jönköping Filmfestival, skolbioverksamhet och utvecklingsfrågor inom film.

Jönköpings filmstudio

Jönköpings filmstudio är en filmklubb för cineaster och filmintresserade. Repertoaren är indelad i en vår- och en höstsäsong med 10 filmer per termin. Visningarna äger rum på torsdagar kl 19 i Biograf Fokus i Jönköpings stadsbibliotek.

Filmpedagogik

Jönköpings kommun erbjuder alla elever och lärare på Jönköpings skolor att se film under skoltid till ett subventionerat pris. Kommunens filmpedagog kan också ge föreläsningar, enskilda filmvisningar och fördjupade filmsamtal. Skolbion riktar sig från förskola till vuxenutbildning.

Jönköping Filmfestival

Efter en paus på 6 år är Jönköping Filmfestival tillbaka! I oktober 2018 arrangeras den 14:e upplagan. Jönköping Filmfestival är ett samarbete mellan Jönköpings kommun, Folkets Bio, SF Bio och Region Jönköpings län/kultur och utveckling.

Biografer

  • BIOGRAF FOKUS – Stadsbiblioteket i Jönköping. Fullt digitaliserad sal med plats för 185 åskådare.
  • BIOGRAF UGGLAN - Kvartersbiograf med 100 platser på Stadsgården, Råslätt. 

Kultur- och fritidsnämndens stöd

Kultur- och fritidsnämnden ger stöd till arrangerande föreningar. Föreningen Folkets Bio Jönköping arrangerar regelbundet filmvisningar på Kulturhuset i Jönköping.