Grönt ljus för bad vid Hunnerydsbadet

Miljö- och hälsoskyddsnämnden ger grönt ljus för att bada vid Hunnerydsbadet i Jönköpings kommun.

Tidigare har kommunen avrått från bad på grund av algblomning i sjön. När miljöinspektörer besökte badplatsen på onsdagsmorgonen 31 juli kunde de konstatera att algblomningen upphört. Det innebär att ingen ska behöva bli sjuk av att bada vid Hunnerydsbadet på grund av algblomning.

Preliminära resultat från en provtagning i måndags visar också på acceptabla nivåer av bakterien e.coli. Under veckan kommer Miljö- och hälsoskyddskontoret att ta prover vid samtliga 19 kommunala badplatser och de första provsvaren väntas i slutet på veckan.

För mer information om hur det står till med kvaliteten på badvattnet vid de kommunala friluftsbaden i sommar besök Badplatsen som är en tjänst på Havs- och vattenmyndighetens hemsida. Där finns information om alla kontrollerade badplatser i Sverige.

Badplatsen, Havs- och vattenmyndighetenlänk till annan webbplats

Publicerad: 2019-08-16 10.47