search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

3 st Miljö-och hälsoskyddsinspektörer med inriktning miljöskydd

FörvaltningMiljö-och hälsoskyddskontoret
ArbetsplatsMiljö- och hälsoskyddskontoret
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-05-07
Referensnr18-51-0009
Publicerad2018-04-16
Förvaltning
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Arbetsplats
Miljö- och hälsoskyddskontoret
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-05-07
Referensnr
18-51-0009
Publicerad
2018-04-16

Arbetsplatsbeskrivning

Miljö-och hälsoskyddsförvaltningen växer och vi behöver fler medarbetare som vill vara med och verka för en god miljö samt bidra till en operativ tillsyn av hög kvalitet och god servicenivå till både medborgare och företag.

På miljö-och hälsoskyddsförvaltningen arbetar vi för att bidra till ett gott miljö- och hälsoskydd nu och i framtidens Jönköping. Totalt är vi knappt 50 medarbetare varav 10 arbetar på miljöskyddsenheten. Vi behöver nu förstärkning inom miljöskydd.


Arbetsuppgifter

I rollen som inspektör på miljöskyddsenheten arbetar du inom miljöbalkens område. Det handlar om bl.a. tillsyn på miljöfarliga verksamheter (B, C och U-anläggningar), anmälningsärenden inom miljöfarlig verksamhet, remisser från olika myndigheter eller enheter inom kommunen samt hantera inkomna klagomål. Vi samverkar med andra tillsynsmyndigheter, exempelvis inom miljösamverkan Jönköpings län, men även nationellt.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad miljö-och hälsoskyddsinspektör eller har motsvarande akademisk utbildning. Erfarenhet från myndighetsutövning som miljö- och hälsoskyddsinspektör är ett stort plus. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom följande områden:

1. Avfall, förbränningsanläggningar eller

2. Inriktning lantbruk men även viss tillsyn av vindkraft och täkter eller

3. Verkstadsindustri, bilvårdsanläggningar

Vi använder EDP Vision som ärendehanteringssystem, så det är bra om du har erfarenhet av detta.

Personliga egenskaper

Du behöver ha en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Arbetet är självständigt med stort eget ansvar samtidigt som du ska vara bra på att samarbeta. Det är viktigt att du är både serviceinriktad, kommunikativ och tycker om att möta nya människor. Arbetet kräver ett strukturerat arbetssätt och ett gott omdöme.

Kommunen strävar efter mångfald beträffande kön och etnisk bakgrund.


Övrigt

B-körkort är ett krav.


Upplysningar

Enhetschef miljöskyddsenheten, David Melle tel. 036-10 54 49.
Miljö-och hälsoskyddschef, Håkan Strid tel. 036-10 54 36.

Fackliga företrädare

Naturvetarna, Karin Berg tel. 036-10 50 57.
Peter Prima tel. 036- 10 72 12.

Vision, Marie Pantzar tel. 036- 10 50

Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan med både ett personligt brev och CV.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Miljökontoret är i första hand en lokal tillsynsmyndighet med uppdrag att övervaka att livsmedelslagstiftningen, miljöbalken, strålskyddslagen, m.fl. lagar efterföljs. Vi har också en viss rådgivande funktion till företag, privatpersoner och kommunala förvaltningar, samt är pådrivande i det lokala Agenda 21-arbetet.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.