search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Systemadministratör

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsEnheten för informationssystem och säkerhet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagenl ök till 2020-06-01
Sista ansökningsdag2018-05-01
Referensnr18-70-0078
Publicerad2018-04-13
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Enheten för informationssystem och säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
enl ök till 2020-06-01
Sista ansökningsdag
2018-05-01
Referensnr
18-70-0078
Publicerad
2018-04-13

Teknikutvecklingen i omvärlden sker i fortsatt hög takt och den snabba IT-utvecklingen förändrar förutsättningarna och erbjuder nya möjligheter inom många av de områden som Jönköpings kommun verkar inom. På enheten för informationssystem och säkerhet har vi stor delaktighet i detta, och till enheten söker vi nu två systemadministratörer som kommer vara en del av detta arbete.

Vilka är vi?
Enheten för informationssystem och säkerhet tillhör socialförvaltningens stabsfunktion och sitter i centralt belägna lokaler i Jönköping. Enheten ansvarar för förvaltning, utveckling och stöd till användare av socialtjänstens verksamhetsspecifika IS/IT- system. Enheten administrerar och utvecklar de förvaltningsgemensamma systemen och projektleder i samband med upphandling och införande av nya system eller ny funktionalitet i befintliga system. Vi tillhandahåller och genomför utbildning inom verksamhetsområdet. Vi samordnar säkerhetsfrågor inom förvaltningen och ansvarar och verkar för att våra IT-system ska vara enkla, tillgängliga och ett effektivt stöd för användare och verksamhet. Nu utökar vi vår enhet med två administratörstjänster med ansvar för kontohantering och support av förvaltningens egna IT-system.

Vad innebär tjänsten?
Socialförvaltningen har nyligen upphandlat ett nytt verksamhetssystem och implementeringsarbetet kommer nu inledas vilket gör att vi behöver förstärka upp med nya resurser. Förvaltningens verksamheter arbetar idag i tre större verksamhetssystem; Magna Cura, TES, och Sofia/BBIC. I din roll som systemadministratör kommer du vara delaktig i att systemadministrera dessa med kontohantering, datauttag, statistik och att svara upp i supporten.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en administrativ utbildning och som gärna har erfarenhet av att arbeta med kundtjänst/support. Har du tidigare arbetat inom socialtjänst och har kännedom om verksamheten så är det meriterande. Har du sedan tidigare arbetat med Magna Cura, TES och/eller Sofia/BBIC är det till din fördel. Som person är du driven och självständig i ditt arbete, du trivs i en social roll och är gärna tekniskt lagd. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten kommer vara placerad på enheten för informationssystem och säkerhet under införandet av nytt verksamhetssystem, till och med sommaren 2020, men med eventuell förlängning. Efter införandeprojektets avslut kan placering ske som enhetsadministratör inom förvaltningens övriga verksamheter.

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan.

Upplysningar
Claes Otterborg, IT-chef, tfn 036-10 64 66

Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se /fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.