search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef IT

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsIT-avdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdagenl ök
Sista ansökningsdag2018-05-07
Referensnr18-04-0019
Publicerad2018-04-11
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
IT-avdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
enl ök
Sista ansökningsdag
2018-05-07
Referensnr
18-04-0019
Publicerad
2018-04-11

Arbetsplatsbeskrivning
Kommunen har en stor och komplex IT-miljö med en stark tillväxt av digitala enheter. IT-avdelningen har helhetsansvar för IT-drift, support, telefoni, teknikutveckling och samordning av IT-säkerheten inom kommunen. Avdelningen levererar IT-stöd till åtta förvaltningar samt kommunala bolag alla med egna unika behov och utmaningar.

Avdelningen är uppdelad i tre delar; service, drift och administration med totalt sju enheter. På avdelningen arbetar ca 65 personer som hanterar och administrerar verksamheten. Vi söker nu en enhetschef med kundansvar inom servicedelen.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef har du verksamhet-, budget- och personalansvar för en enhet om cirka tio personer. Du ansvarar för att leda, planera och utveckla enheten och dess områden.
Du är också kundansvarig för några av kommunens förvaltningar. Det innebär att du har övergripande ansvar för att möta och tillgodose förvaltningarnas IT-behov. I arbetet ingår mycket kontakter både internt och externt.

Arbetet erbjuder stora möjligheter att delta i utvecklingen av många samhällsviktiga funktioner.

Kompetenskrav
Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande förvärvad kunskap samt några års erfarenhet inom IT och ledarskap. Du har erfarenhet av att jobba i projekt och har lätt för att utveckla tydliga och effektiva processer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att har varit chef i några år. Du trivs med att ta ansvar, vara med och påverka och utveckla verksamhet.

Du ser helheten, agerar, planerar och prioriterar utifrån mål och resultat. Du har lätt för att samarbeta, skapa och underhålla kontakter, är serviceinriktad och duktig på att bemöta kund och deras önskemål. Som chef och ledare är du tydlig, skapar engagemang och delaktighet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
För tjänsten krävs körkort. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, arbetsspråket är svenska.

Upplysningar
Cecilia Petraeus, Tf Servicechef 036-102601
Eva Rohnström, Facklig företrädare 036-102533


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.