search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschefer till äldreomsorgen

#LI-priority
FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsÄldreomsorgen, Kärrhökens, Österrängens och Öxnebackas äldreboende
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-04-23
Referensnr18-71-0071
Publicerad2018-04-05
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Äldreomsorgen, Kärrhökens, Österrängens och Öxnebackas äldreboende
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-04-23
Referensnr
18-71-0071
Publicerad
2018-04-05

Vilka är vi?
Socialförvaltningen omfattar funktionerna individ-och familjeomsorg, funktionshinderomsorg, äldreomsorg, hälso-och sjukvård samt myndighetsenhet. Äldreomsorgen skall tillgodose äldres individuella behov av vård, omsorg och trygghet i enlighet med verksamhetens mål, riktlinjer och rådande förutsättningar. Äldreomsorgen skall samverka med brukare och organisationer samt med dessa verka för ett gemensamt arbetssätt. Inom äldreomsorgen i Jönköpings kommun har vi tre olika äldreområden för särskilt boende som är indelade efter geografiska områden.

Kärrhöken äldreboende ligger på Råslätt och har 48 lägenheter fördelade på sex enheter varav två demensenheter. Personalgruppen består av 48 medarbetare med två enhetschefer som ansvarar för de olika enheterna, det är till fyra enheter med äldreboendelägenheter som vi nu söker en enhetschef. Som enhetschef ingår du i en chefsgrupp om ca 20 enhetschefer inom område 2.

Österängens äldreboende ligger på Österängen. Verksamheten består utav tre avdelningar med helinackordering varav en är för personer med demenssjukdom. Personalgruppen består av 42 medarbetare. I denna tjänst ansvarar du tillsammans med ytterligare en enhetchef för Österrängens verksamhet. En del av tjänsten är en pooltjänst vilket innebär att stötta upp, förstärka och täcka frånvaro bland enhetschefer på äldreområde 3. Som enhetschef ingår du i en chefsgrupp om ca 19 enhetschefer inom område 3.

Öxnebacka äldreboende är beläget på Öxnehaga i Huskvarna. På Öxnebacka finns det 50 lägenheter och cirka 50 medarbetare. Vi har tre demensenheter, en korttidsenhet och en enhet som är äldreboende. I denna tjänst ansvarar du tillsammans med ytterligare en enhetchef för Öxnebackas verksamhet. En del av tjänsten är en pooltjänst vilket innebär att stötta upp, förstärka och täcka frånvaro bland enhetschefer på äldreområde 3. Som enhetschef ingår du i en chefsgrupp om ca 19 enhetschefer inom område 3.

Vad innebär det att vara enhetschef?
Du ansvarar för att planera, leda och driva din verksamhet för att genom dina medarbetare bidra till att våra hyresgäster kan leva ett värdigt liv och känna välbefinnande. Du har verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar där utvecklings- och förbättringsarbete ingår som en naturlig del i ditt ledaruppdrag. Organisatoriskt är du underställd områdeschefen och i ditt arbete har du stöd av personligt anknuten HR-konsult, rekryteringskonsult och ekonom. På plats ute i verksamheten har du också stöd av din enhetsadministratör och samordnare.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom området. Erfarenhet av ledande befattning är meriterande. Du är stabil, förtroendeingivande och har ett stort mått av personlig mognad. Du är självständig, tydlig, initiativrik och resultatinriktad med en god förmåga att organisera och prioritera. Vidare ser vi att du är aktiv och närvarande som ledare med en förmåga att hantera såväl sakfrågor som medarbetare på ett professionellt sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?
Som enhetschef genomgår du ett gediget chefsintroduktionsprogram. Vi har väl fungerande stödfunktioner med enhetsadministratör, HR-och rekryteringskonsult samt ekonom till din hjälp i ditt vardagliga arbete. Som enhetschef erbjuds du också:
- Flexibel arbetstid
- Kortare arbetstid juni-augusti
- Möjligheter till kompetensutveckling
- Betald semester första anställningsåret
- Subventionerad friskvård
- Rabatt på Länstrafikens årskort och biobiljetter
- Förmånscykel

Övrigt
Vi tillämpar löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Områdeschef äldreområde 2 Marika Waldemarsson Tel: 036-10 68 95
Områdeschef äldreområde 3 Jenny Wiberg Larsson Tel: 036 – 10 69 65
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.