search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning livsmedel

FörvaltningMiljö-och hälsoskyddskontoret
ArbetsplatsMiljö-och hälsoskyddskontoret
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse till 1 år
Sista ansökningsdag2018-04-26
Referensnr18-51-0005
Publicerad2018-04-05
Förvaltning
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Arbetsplats
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse till 1 år
Sista ansökningsdag
2018-04-26
Referensnr
18-51-0005
Publicerad
2018-04-05

Arbetsplatsbeskrivning

Livsmedelsenheten inom miljö-och hälsoskyddskontoret utför offentlig kontroll enligt livsmedelslagstiftningen på drygt 1200 livsmedelsanläggningar årligen.
På enheten arbetar 12 personer, enligt ett arbetssätt som innebär att kontrollerna utförs i månadslånga kontrollperioder. Sättet gör att arbetet blir fokuserat, omväxlande och roligt, bland annat på grund av att vi planerar kontrollperioderna och följer upp resultatet tillsammans.
Vi söker nu en vikarie i ett år, då en av våra inspektörer ska vara föräldraledig.
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning innebär och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar bland annat inspektioner och revisioner vid kommunens livsmedelsanläggningar, registrering av nya anläggningar och utredning av klagomål och matförgiftningar. i tjänsten ingår även att jobba med information och vägledning till verksamhetsutövare och allmänhet. Det är också viktigt att vara en del av ett ständigt förbättringsarbete inom livsmedelsenheten.Kompetenskrav

Du har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot livsmedelstillsyn eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du har god kunskap om livsmedelslagstiftningen.

Tidigare erfarenhet av livsmedelstillsyn och erfarenhet från livsmedelsbranschen är meriterande. Om du har använt handläggnings- och diariesystemet Vision är det en fördel.

Du har lätt för att samarbeta och gillar att arbeta i ett team. Du är bra på att planera, organisera, prioritera och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har ett bra bemötande.


Övrigt

B-körkort krävs.


Upplysningar

Enhetschef livsmedelsenheten, Johanna Hänninen tel. 036-10 72 30.
Miljö-och hälsoskyddschef, Håkan Strid tel. 036-10 54 36.

Fackliga företrädare

Naturvetarna, Karin Berg tel. 036-10 50 57.
Vision, Marie Pantzar tel. 036-10 50 46.


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Miljökontoret är i första hand en lokal tillsynsmyndighet med uppdrag att övervaka att livsmedelslagstiftningen, miljöbalken, strålskyddslagen, m.fl. lagar efterföljs. Vi har också en viss rådgivande funktion till företag, privatpersoner och kommunala förvaltningar, samt är pådrivande i det lokala Agenda 21-arbetet.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.