search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Rektor

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckadalsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-04-27
Referensnr18-61-0036
Publicerad2018-04-04
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckadalsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-04-27
Referensnr
18-61-0036
Publicerad
2018-04-04

Är du en driven pedagogisk ledare som har ett stort intresse för elevers utveckling
Har du dessutom förmågan att se dina medarbetare och skapa teamkänsla? Då är arbetet som rektor hos oss på Bäckadalsgymnasiet någonting för dig. Hos oss är du en del av skolans ledarteam och delaktig i verksamhetens utvecklings- och förbättringsarbete.

Uppdraget:
Som rektor hos oss är ditt viktigaste ansvar att se till att våra elever får med sig en god värdegrund, kunskap och kompetens ut i arbetslivet. Du förväntas leda det pedagogiska utvecklingsarbetet och se till att enheten arbetar mot gemensamma mål. Det är därför viktigt att du arbetar tillsammans med dina medarbetare med fokus på arbetsglädje och medarbetarskap samt att du är lyhörd för idéer och förslag. Du är också den som leder det systematiska kvalitetsarbetet för ditt område och ansvarar för att verksamheten kontinuerligt följs upp och utvärderas.

Vilka är vi?
Bäckadalsgymnasiet är ett studie- och yrkesförberedande gymnasium med ett stort antal gymnasieutbildningar (BA, EE, FT, RL, IN, HV, TE, Introduktionsprogrammen IMSPR, IMIND, IMYRK och IMPRO samt lärlingsutbildning och lärvux).
Vår helhetsidé består av fem värdeord som ska prägla vår skola. Värdeorden har tagits fram av all personal gemensamt och de beskriver vad vi vill ska karaktärisera Bäckadalsgymnasiet. Värdeorden är länken mellan statliga och kommunala uppdrag och vår vardag. De vägleder oss i våra möten med alla elever. Alla beslut ska präglas av våra värdeord: elevfokus, tydlighet, respekt, höga förväntningar och delaktighet/samarbete. Mer om våra värdeord kan du läsa via nedanstående länk.

Länk: Bäckadalsgymnasiets värdegrund

Vem är du?
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning, ett dokumenterat stort pedagogiskt kunnande och gedigen erfarenhet från skolväsendet. Har du vidare skolledarerfarenhet från grund- eller gymnasieskola och har gått den statliga rektorsutbildningen är det meriterande.
Du har en mycket god kommunikations- och ledarskapsförmåga, har arbetat med att driva skolutveckling samt förändringsarbete med goda resultat och är väl bekant med de styrdokument och myndighetskrav som gäller för gymnasieskolan. Det är också önskvärt att du har erfarenhet av samverkan med lokalt och regionalt näringsliv. Du har vidare en god förmåga att skapa struktur och ordning omkring dig själv och andra, dina beslut är tydliga och du tar ansvar för dess kvalitet och konsekvenser samt har en förståelse för värdet av att arbeta med att stärka skolans kultur och värdegrund.


Vad erbjuder vi dig?
Ett utmanande och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor, medarbetare och elever. Ett stort eget ansvar för ditt arbete där du till din hjälp har stödfunktioner gällande bl.a. elevhälsa, medarbetare, ekonomi och administration. Som ny chef i Jönköpings kommun får du genomgå ett chefsintroduktionsprogram.

Vill du veta mer?
Chef utbildning och arbetsmarknad: Marie Protiwa, tfn 036-106771
Våra fackliga representanter når du via nedanstående länk.

Länk: Fackliga ombud

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.