search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

IT-chef till Socialförvaltningen

#LI-priority
FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsSocialförvaltningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagenl ök
Sista ansökningsdag2018-04-18
Referensnr18-70-0069
Publicerad2018-04-03
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Socialförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
enl ök
Sista ansökningsdag
2018-04-18
Referensnr
18-70-0069
Publicerad
2018-04-03

Teknikutvecklingen i omvärlden sker i fortsatt hög takt och den snabba IT-utvecklingen förändrar förutsättningarna och erbjuder nya möjligheter inom många av de områden som Jönköpings kommun verkar inom. Till enheten för informationssystem och säkerhet söker vi en IT-chef som vill vara en del av det fortsatta arbetet med detta.

Vilka är vi?
Enheten för informationssystem och säkerhet tillhör socialförvaltningens stabsfunktion och sitter i centralt belägna lokaler i centrala Jönköping. Enheten ansvarar för förvaltning, utveckling och stöd till användare av socialtjänstens verksamhetsspecifika IS/IT system. Vi administrerar och utvecklar de förvaltningsgemensamma systemen och projektleder i samband med upphandling och införande av nya system eller ny funktionalitet i befintliga system. Vi tillhandahåller och genomför utbildning inom verksamhetsområdet samt handlägger och ger ut e-Tjänstekort och enkla id-kort. Vi samordnar säkerhetsfrågor inom förvaltningen och ansvarar och verkar för att våra IT-system ska vara enkla, tillgängliga och ett effektivt stöd för användare och verksamhet. Enheten kommer under de närmaste tre åren leda införandet av ett nytt verksamhetssystem med över 5000 användare. Under tiden för införandet kommer du som chef ha en viktig roll i projektarbetet och du kommer leda ytterligare 4-5 medarbetare under tiden för införandet.

Vad innebär tjänsten?
Som IT-chef har du budget-, arbetsmiljö- och personalansvar för nio medarbetare. Du initierar och medverkar i förbättringsarbete så att verksamhetens processer utvecklas och förbättras med hjälp av IT och IS, samt ansvarar för strategisk och operativ samordning av socialförvaltningens behov av IS/IT-stöd. Vidare ingår också teknisk samordning i frågor som rör IT, telefoni, säkerhet med mera. Du representerar förvaltningen avseende IS/IT i kommunens IT-gemensamma arbete samt i regionalt och nationellt samarbete. Det förekommer också till viss del projektledning och utredningsuppdrag inom verksamhetsområdet.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har examen från högskola/universitet samt erfarenhet inom IT-branschen. Du är strategisk, tydlig och har lätt för att samarbeta. Det är meriterande med erfarenhet av ledande befattningar. Vidare förutsätter vi att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar
Stefan Österström, biträdande socialdirektör, 036 – 10 23 06
Claes Otterborg, IT-chef, 036 – 10 64 66

fackliga representanter se; http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.