search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Gymnasielärare Juridik och Ekonomi

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsPer Brahegymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-08-10
Sista ansökningsdag2018-04-29
Referensnr18-61-0033
Publicerad2018-03-29
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Per Brahegymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-08-10
Sista ansökningsdag
2018-04-29
Referensnr
18-61-0033
Publicerad
2018-03-29

Vilka är vi...
Per Brahegymnasiet har en lång tradition som skola med rötter från 1200-talet. Skolan ligger centralt i Jönköping med ca 1100 elever och 140 medarbetare. Våra högskoleförberedande utbildningar är EK, ES, HU, NA och SA, yrkesexamen inom HT samt Introduktionsprogram. Vi har också IB som är en internationell gymnasieutbildning. Bredden av utbildningar och inriktningar sätter en positiv prägel på stämningen i skolan. Vi har en lång tradition av att möta elever som har höga ambitioner och som vill hitta vägen mot sina framtida mål. Skolan är organiserad i tre rektorsområden med gemensamma stödfunktioner.


Vad gör vi...
Per Brahegymnasiet ekonomiprogram har inriktningarna juridik och ekonomi. Ekonomiprogrammet på Per Brahegymnasiet bedrivs i en studiemiljö där kontakter med högskolor och universitet finns inom alla utbildningar vilket ger chans till möten med framtida karriär- och yrkesmöjligheter. Skolans centrala läge med närhet till Jönköping University, rättsväsendet och näringslivet utgör en god grund för samarbeten som bidrar till en modern utbildning med hög kvalitet. Du kommer jobba med att fortsätta bygga upp ekonomiprogrammet på Per Brahegymnasiet som vi startade läsåret 17/18.

Som lärare hos oss ska du kunna ta hänsyn till elevers olika behov och förutsättningar för lärande samt ha god dialog med elever och vårdnadshavare med ett professionellt förhållningssätt och lyhördhet. Du kommer att arbeta självständigt. Tillsammans med kollegor och elever, planera och genomföra den pedagogiska verksamheten. Du verkar för att få eleverna att ta egna initiativ och ansvar för sin egen utveckling. I rollen är det viktigt att arbeta med återkoppling/feedback som en naturlig del av uppdraget för att skapa de bästa förutsättningarna för lärande.

Arbetsuppgifterna består av undervisning i juridik- och ekonomikurser samt handledning av gymnasiearbete och tjänsten är placerad inom arbetslaget EK. I tjänsten ingår mentorskap samt att ta del av och ansvar för de arbetsuppgifter som finns inom programarbetslag och ämneslag.Vem är du...
Vi söker dig som har lärarexamen och lärarlegitimation för gymnasiet i juridik och ekonomi. Meriterande är erfarenhet av undervisning på gymnasiet och likaså är goda kontakter med branschen och erfarenhet av Ung Företagsamhet.

Du har intresse och förmåga att verka i ett arbetslag samt ämneslag. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera elever värderar vi högt, likaså din flexibilitet. Vi fäster stor vikt vid social kompetens och personlig lämplighet.
Jönköpings kommun använder Vklass som lärplattform, Därför förväntas du även ha vana och kunskap att hantera moderna IKT-verktyg.För att underlätta rekryteringen...
Ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg. Tänk på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (för arbete inom skola eller förskola) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Var god ange även minst två referenser i samband med din ansökan.

Upplysningar:
Andreas Holm, rektor, tfn 036-10 54 92 eller 072-552 86 95
E-post: andreas.holm@jonkoping.se

Fackliga företrädare

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.