search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare flera tjänster

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTabergs förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-08-01
Sista ansökningsdag2018-04-22
Referensnr18-60-0159
Publicerad2018-03-28
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Tabergs förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-08-01
Sista ansökningsdag
2018-04-22
Referensnr
18-60-0159
Publicerad
2018-03-28

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka tjänst på Tabergs förskoleområde!

Området består av fyra förskolor: Tabergs förskola, Tahe förskola, Ullstigens förskola och Åsa förskola. Samtliga förskolor har nära till skog och spännande lekmiljöer. De lediga tjänsterna är bland annat på småbarnsavdelning på Tabergs- och Tahe förskolor samt i storarbetslag för de äldre barnen på Ullstigens förskola.

Våra värdeord är Omsorg, Glädje, Tilltro, Samspel och Delaktighet. Målsättningen är att skapa ett tillåtande och stöttande arbetsklimat där vi tar tillvara varandras olika kompetenser och där vi tillsammans ger barnen de bästa förutsättningar för utveckling och lärande.

Genom ett kollegialt lärande på vår pedagogiska utvecklingstid tar vi tillvara på varandras erfarenheter. I vårt kvalitetsarbete har vi fokuserat på att utveckla våra kunskaper i pedagogisk dokumentation. Vår målsättning är att lägga planering, reflektion och möten under dagtid.
Vi ingår också i projektet med övningsförskolor i samarbete med högskolan i Jönköping.

Arbetsuppgifter
Som förskollärare har du huvudansvar för den pedagogiska verksamheten och för att undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Du ska tillsammans med kollegor planera, genomföra, utvärdera och dokumentera det pedagogiska arbetet i verksamheten.

Kompetenskrav
Du är legitimerad förskollärare. Vi söker dig som vill vara med och utveckla arbetet på våra förskolor. Du bidrar till vårt positiva arbetsklimat, har god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete samt förmåga att anpassa dig efter olika förutsättningar. Du strävar också efter att nå goda resultat. Ett plus är erfarenhet och kunskap av att arbeta med pedagogisk dokumentation. Du har grundläggande IT-kunskaper.
Är du nyutexaminerad förskollärare har du stöd av mentor under första året.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Bitr. förskolechef Anneli Dalberg 036-103856
Lärarförbundet: Annika Ståhl 036-103879
Lärarförbundet: Caroline Hillevärn 036-103930
Kommunal: Anette Fong 036-103877

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.