search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Specialpedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTabergs förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-08-01
Sista ansökningsdag2018-04-22
Referensnr18-60-0158
Publicerad2018-03-28
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Tabergs förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-08-01
Sista ansökningsdag
2018-04-22
Referensnr
18-60-0158
Publicerad
2018-03-28

Arbetsplatsbeskrivning
Tabergs förskoleområde består av fyra förskolor. Ullstigens förskola, Tabergs förskola, Åsa förskola och Tahe förskola. Tillsammans har förskolorna cirka 180 barn och 45 pedagoger.
Våra värdeord är Omsorg, Glädje, Tilltro, Samspel och Delaktighet. Vår målsättning är att genom dialog och goda relationer skapa ett tillåtande och stöttande arbetsklimat där vi tar tillvara på varandras olika kompetenser.

Arbetsuppgifter
Som specialpedagog ska du i nära samarbete med förskolechefen och övriga pedagoger leda och utveckla det pedagogiska arbetet på enheten. Detta innebär att arbeta med skolutveckling genom att identifiera, analysera och arbeta förebyggande i olika lärmiljöer.
Uppdraget består av att vara kvalificerad samtalspartner och rådgivare till kollegor, föräldrar och andra berörda samt samverkan med familjecentral, skola och övriga professioner.
Du ska också genomföra pedagogiska utredningar och analysera svårigheter på organisations-, grupp-och individnivå samt utforma och genomföra handlingsplaner som följs upp och utvärderas i samverkan med berörda aktörer. Arbetet kan även innebära att du behöver finnas med i ett arbetslag under en period för att kartlägga och handleda.
Framöver kommer du få vara delaktig i arbetet med att utveckla barnhälsoarbetet på förskoleområdet med särskilt fokus på att skapa hälsofrämjande och tillgängliga lärmiljöer.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog med förskollärarutbildning i grunden, gärna med särskilda kunskaper inom språk- och kommunikation. Meriterande är om du har någon påbyggnadsutbildning inom handledning. Du ska ha goda kunskaper inom IKT. Du kan arbeta självständigt och strävar alltid efter ett gott samarbete. Du har också god analysförmåga och förmåga att hitta nya angreppssätt.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Bitr. förskolechef Anneli Dalberg 036-103856
Lärarförbundet Frida Creutzberg Karlberg 036-103878
Lärarförbundet Caroline Hillevärn 036-103930

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.