search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Systemtekniker (Identitet)

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsIT-avdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-05-04
Referensnr18-04-0016
Publicerad2018-03-29
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
IT-avdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-05-04
Referensnr
18-04-0016
Publicerad
2018-03-29

Arbetsplatsbeskrivning
IT-avdelningen inom Jönköpings kommun har ansvaret för IT-drift, telefoni och teknikutveckling. Vi har ca 14 000 datorer, ca 400 servrar och finns på över 500 platser inom kommunen. Vi har en stark tillväxt av mobila enheter som ska kunna kommunicera med vår centrala miljö. På IT-avdelningen är vi ca 65 personer som hanterar och administrerar verksamheten. IT-avdelningen är i en utmanande fas som ställer stora krav på digitala förändringar i hela kommunen. Nu söker vi en systemtekniker som ska ha en central roll i drift och utveckling av Active Directory, molntjänster och federationer.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som systemtekniker i en Microsoftbaserad plattform där du hanterar drift och underhåll av vårt Active Directory, med allt som berör domänkontrollanter, DNS, replikering, RBAC, kontohantering, grupprättigheter, automatisering med Powershell, Group Policies etc. Dina arbetsuppgifter kommer även omfatta drift och utveckling av kommunens integrationsplattform (TEIS) och identitetshanteringssystemet (MIM/FIM).

I arbetsuppgifterna ingår också ärendehantering och second line-support samt deltagande i olika typer av utvecklingsprojekt. Du kommer att ha mycket kontakter med kommunens olika verksamheter.
Kontinuerliga hälsocheckar med eventuella efterföljande åtgärder är en viktig del i arbetet för att säkerställa att systemen mår bra. Du kommer även jobba med tekniskt avancerad felsökning, konfiguration och administration.

Kompetenskrav
Du har relevant högskoleutbildning eller annan utbildning inom IT som vi bedömer likvärdig. Du har minst två års erfarenhet, gärna i närtid, som system- eller drifttekniker på avancerad nivå i en större Microsoftmiljö. Kunskap/erfarenhet av Microsoft Identity Manager (MIM/FIM) och/eller integrationsmotorn TEIS är meriterande.

Du är självgående, har lätt för att samarbeta, är lösningsorienterad och noggrann. Du trivs med att arbeta i grupp, är serviceinriktad och tycker om att arbeta i miljöer där du har många uppgifter och/ eller uppdrag i gång samtidigt. Du behåller lugnet i stressade situationer, är flexibel och har förmåga att fokuserar på rätt saker i pressade situationer. Du är utvecklingsinriktad, tänker framåt och har en vilja att förbättra, utveckla och optimera miljön. Det är viktigt att du har god förståelse för säkerhet.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet

Övrigt
Vi ser gärna att du har:

  • fördjupade kunskaper i Active Directory.
  • grundläggande kunskaper i Azure Active Directory.
  • grundläggande kunskaper om Windows Powershell.
  • goda kunskaper om Windows Server 2012 R2 och Windows Server 2016.
  • kännedom om GDPR.
Tjänsten kan komma att säkerhetsklassas.

Upplysningar
Ragnvald Röine, T.f. Driftchef, e-post: ragnvald.roine@jonkoping.se, tel: 036-10 26 27
Kenneth Axelsson, Facklig representant, e-post: kenneth.axelsson@jonkoping.se, tel: 036-10 56 44

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.