search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Avdelningschef, Ung fritid

#LI-priority
FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsUng fritid
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagTillträde efter överenskommelse.
Sista ansökningsdag2018-04-18
Referensnr18-42-0015
Publicerad2018-03-27
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Ung fritid
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Tillträde efter överenskommelse.
Sista ansökningsdag
2018-04-18
Referensnr
18-42-0015
Publicerad
2018-03-27

Arbetsplatsbeskrivning
Kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköpings kommun har ca 230 medarbetare och är organiserad utifrån fem avdelningar, varav tre är verksamhetsområdena ung fritid, kultur och bibliotek och idrott och förening. Förvaltningen har även två centrala avdelningar, kvalité och utveckling och administration.

Avdelning Ung Fritid ansvarar för kommunens öppna fritidsverksamhet och har fokus på barn och ungdomar. Verksamheten riktar sig i huvudsak till målgruppen 10-19 år, men även andra ålderskategorier kan vara aktuella. Inom avdelningen arbetar ca.50 medarbetare fördelat på 9 geografiskt utspridda fritidsområden. Våra fritidsgårdar är arenor som erbjuder barn och ungdomar en meningsfull, lustfylld och utvecklande fritid som kännetecknas av tillgänglighet, mångfald, inkludering och jämställdhet.


Arbetsuppgifter
I ditt uppdrag som avdelningschef har du det övergripande ansvaret för avdelningens olika uppdragsområden samt för att planera, leda och utveckla verksamheten för att nå de politiska målen. Du förväntas tillsammans med medarbetarna fortsätta utveckla, omvärldsbevaka och säkerställa den goda kvalitén verksamheten kännetecknas av. Du är underställd kultur- och fritidsdirektören och är en del av förvaltningens ledningsgrupp som fungerar som rådgivare inför beslut som rör barn- och ungdomsfrågor. En viktig del i arbetet är att samverka med myndigheter, kommunala förvaltningar och civilsamhälle. Du förväntas självständigt kunna representera och föra förvaltningens frågor i olika sammanhang.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har adekvat utbildning inom området samt chefs- och ledarerfarenhet inom offentlig verksamhet. Du har ett genuint intresse för barn och ungdomsfrågor och ser vikten av samverkan, såväl lokalt, regionalt som nationellt. Du kommunicerar tydligt i både tal och skrift, samtidigt som du är van att motivera, samordna och leda andra. Du har dokumenterad erfarenhet där du varit strategisk, analytisk och utvecklingsorienterad. Förmåga att se samband och driva arbetet framåt är en förutsättning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i en politisk styrd organisation.

Välkommen med din ansökan!


Upplysningar
Kultur- och fritidsdirektör: Mazar Alijevski, tel. 036-10 54 88
Avdelningschef administration: Anette Almquist, tel. 036-10 69 12

Facklig representant:
VISION: Maria Carlsson, tel. 036-10 57 01

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.