search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Bibliotekarie

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsNärbiblioteken i Jönköpings kommun
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-04-30
Referensnr18-42-0014
Publicerad2018-03-21
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Närbiblioteken i Jönköpings kommun
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-04-30
Referensnr
18-42-0014
Publicerad
2018-03-21

Arbetsplatsbeskrivning
Folkbiblioteken i Jönköpings kommun utgörs av 12 biblioteksenheter och två mobila bibliotek. Folkbiblioteken har en viktig roll som samordnare av kulturverksamhet och som kulturförmedlare. I den rollen vill folkbiblioteken ge medborgare ett gott bemötande och god service.

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär arbete som bibliotekarie med placering främst på biblioteket i Tenhult, men till viss del även på annat närbibliotek. Tenhult är en kommundel i Jönköpings kommun med omkring 5000 invånare och som ligger ca 2 mil söder om centrala Jönköping. I Tenhult bor många barnfamiljer och på Tenhults skola F-6 går ca 530 elever. Tenhults bibliotek är ett enkelbemannat bibliotek som ligger i centrala Tenhult.
Du arbetar med bland annat mediehantering, programverksamhet och har regelbunden tjänstgöring i bibliotekens informations- och lånedisk. På Tenhults bibliotek finns en liten biograf för barn som är skapad av konstnären och scenografen Tor Svae.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning samt gärna erfarenhet av biblioteksarbete. Du har ett stort intresse och engagemang för biblioteksarbete där nätverksarbetet i samverkan med t ex föreningar och institutioner utgör en väsentlig del. Då ett gott bemötande är en självklarhet på biblioteket söker vi dig med god förmåga i relationskapande och samarbete och att du har en positiv inställning. Det är en förutsättning att du är flexibel, självgående och har lätt för att strukturera upp situationer och är stabil. Personlig lämplighet är av stor vikt för tjänsten.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn.
Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Övrigt
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
I arbetet ingår kvälls- och viss helgtjänstgöring.

Upplysningar
Enhetschef Närbibliotek Annika Wernborg tfn 036-106092
VISION: Maria Carlsson tfn 036-105701
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.