search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖppna Förskolan
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattningca 75%
Tillträdesdag2018-08-13 till 2019-07-31
Sista ansökningsdag2018-03-25
Referensnr18-60-0116
Publicerad2018-03-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Öppna Förskolan
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
ca 75%
Tillträdesdag
2018-08-13 till 2019-07-31
Sista ansökningsdag
2018-03-25
Referensnr
18-60-0116
Publicerad
2018-03-13

Arbetsplatsbeskrivning
Öppen förskola vänder sig till barn i åldern 0-5 år och dess föräldrar, som är med hela besökstiden och har ansvar för sina barn. Verksamheten erbjuder barn en pedagogisk gruppverksamhet samtidigt som den ger föräldrar stöd i föräldrarollen. I Jönköpings kommun finns 6 fristående öppna förskolor och 10 familjecentraler där öppen förskola, barnhälsovård, kvinnohälsovård och socialtjänst samverkar under samma tak för att främja barns och familjers hälsa.

Till Råslätts Öppna förskola/familjecentral söker vi en vikarierande förskollärare, ca 75%, under föräldraledighet fr.o.m. 180813 t.o.m. 190731, med eventuell förlängning.

Arbetsuppgifter
Vi arbetar utifrån Lpfö:s mål med bl.a. språkutveckling, matematik, skapande och motorik. Du kommer att ansvara för att planera och leda den pedagogiska verksamheten där stor vikt läggs vid att ha samling med rim, ramsor, sagor och sång samt erbjuda barnen upplevelser av skapande verksamhet efter sin ålder.
Barnkonventionen ligger till grund för vårt arbete.

I samverkan med övriga professioner är du med och driver utveckling för barn och föräldrar i vår kommun.

Kompetenskrav
Du är legitimerad förskollärare. Erfarenhet av eller utbildning i spädbarnsmusik och spädbarnsmassage är meriterande. Som pedagog i öppen förskola krävs att du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med barn 0-5 år och särskilt de allra minsta, då en stor del av vårt arbete är att möta 0-1 åringar och deras föräldrar. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.

Då det är en öppen verksamhet och ingen inskrivning är varje dag en ny grupp. Det kräver att du är social, har lätt för att bygga relationer samt att du är flexibel. Du måste ha förmåga att kunna planera och arbeta både självständigt och i grupp. Du behöver ha ett positivt förhållningssätt och god samarbetsförmåga samt vara lyhörd, följsam och förtroendeingivande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Marie Hjälmarö, Förskolechef, tfn. 036-10 27 04
Åsa Wendelius, Lärarförbundet, tfn 036-106060


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.