search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Biträdande rektor

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖxnehaga skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-08-06
Sista ansökningsdag2018-03-19
Referensnr18-60-0115
Publicerad2018-03-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Öxnehaga skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-08-06
Sista ansökningsdag
2018-03-19
Referensnr
18-60-0115
Publicerad
2018-03-13

Arbetsplatsbeskrivning
Öxnehaga skolområde, skolorna med den bästa utsikten, är belägna uppe på höjderna i Huskvarna och består av Oxhagsskolan förskoleklass- åk 1 samt Öxnehagaskolan åk 2- åk 6 samt fem fritidshem. På vår enhet går det ca 340 elever. Öxnehaga är ett mångkulturellt bostadsområde med ett bra samarbete mellan alla olika föreningar och organisationer som finns i vårt område.

Arbetsuppgifter
Vill du ha ett spännande och utvecklande ledaruppdrag?

Vi söker en biträdande rektor som tillsammans med rektor och medarbetarna vill fortsätta att utveckla Öxnehaga skolområde. På våra skolor finns förskoleklass, fritidshem och grundskola med ca 340 elever och 60 medarbetare. Grundskolorna i Jönköpings Kommun har fokus på elevernas utveckling och tror på elevernas förmåga och lärarnas kompetens.

Som biträdande rektor ska du tillsammans med rektor leda det pedagogiska arbetet och har även ett visst personalansvar. Du ska tillsammans med rektor initiera och driva utvecklingsarbete. Du sätter eleverna i centrum, skapar goda relationer med all personal, är lyhörd och bidrar till ett gott arbetsklimat. Som biträdande rektor kommer du att vara ansvarig för den dagliga operativa arbetet vilket också innefattar viss administration.

Kompetenskrav
Vi söker Dig som har pedagogisk högskoleutbildning och gärna erfarenhet av skolledande/arbetsledande uppgifter. Du kan arbeta såväl självständigt som i team och har ett processinriktat ledarskap. Vågar vara ledare och tydlig förebild, samt lyssnar till människor du samarbetar med. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet då uppdraget kräver engagemang, ansvarstagande och nytänkande

Övrigt
Tjänsten är ett tidsbegränsat uppdrag som biträdande rektor på 3 år med en pedagogtjänst som bottentjänst.
Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar ett utdrag ur personregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Rosemarie Segerson, rektor telefon 036-102419.
Våra fackliga representanter når du via nedanstående länk

Välkommen med din ansökan!


Länk: Fackliga representanter

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.