search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Logistiksamordnare

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsIT-avdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagsnarast
Sista ansökningsdag2018-03-26
Referensnr18-04-0012
Publicerad2018-03-12
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
IT-avdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
snarast
Sista ansökningsdag
2018-03-26
Referensnr
18-04-0012
Publicerad
2018-03-12

Arbetsplatsbeskrivning
IT-avdelningen inom Jönköpings kommun har ansvaret för IT-drift, telefoni och teknikutveckling.
Vi har ca 14000 datorer och ca 400 servrar som finns på över 400 platser inom kommunen. Vi har en stark tillväxt av digitala enheter som ska kunna kommunicera med vår centrala miljö. På IT-avdelningen är vi ca 65 personer som hanterar och administrerar verksamheten.

Arbetsuppgifter
Som Logistiksamordnare kommer du stödja verksamheterna med ändamålsenlig och kostnadseffektiv IT- miljö samt arbeta nära våra kunder och agera rådgivande. Vi arbetar långsiktigt tillsammans med våra kunder för att hjälpa dem att ta rätt beslut i val av arbetsplats som tjänst. Du ansvarar för avrop från ramavtal tex pc, surfplattor och tillbehör, samordnar utbyte av datorer, arbetar med prognoser och rätt nivå på lagerhållning mot leverantör. En viktig del av arbetet är samverkan med leverantör och våra olika verksamheter i olika teknik-, volym- och ekonomifrågor. Du kommer även att hantera uppkomna problem i IT-miljön och vara drivande för att hitta lösningar som passar verksamhet och IT-avdelningen.

I arbetet ingår även att, vid behov, arbeta som delprojektledare/projektdeltagare i IT-projekt.

Kompetenskrav
Du har högskole- eller KY utbildning inom logistik alternativt erfarenhet inom IT som vi bedömer likvärdig. God struktur, noggrannhet, stresstålighet samt helhetstänk är egenskaper som vi värdesätter.

Du har lätt för att samarbeta, är kommunikativ, lyhörd och har förmåga att skapa och upprätthålla relationer. Du är självgående och styr mot uppsatta mål. Du gillar att hålla dig uppdaterad inom det senaste, är en drivande kraft och inspiratör i att stödja verksamheten i resan till en smartare arbetsplats. Dagens mobila arbetsplats är något vi alltid har med oss och den ska fungera oavsett appar, enheter eller tjänster.

Övrigt
För tjänsten krävs körkort.

Intervjuer kommer genomföras löpande under ansökningstiden.

Upplysningar
Helena Litstrand, enhetschef, tfn 036-102717
Kenneth Axelsson, facklig företrädare för Vision, tfn 036-105644


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.