search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Leg. Arbetsterapeut till Bostingevägen

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare och vikariat
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast enl överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-03-23
Referensnr18-70-0048
Publicerad2018-03-09
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare och vikariat
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-03-23
Referensnr
18-70-0048
Publicerad
2018-03-09

Vilka är vi?
Borstingevägen 5 är en gruppbostad med 16 lägenheter för psykiskt funktionshindrade i varierande åldrar och är beläget i den västra kommundelen på Torp i Bankeryd. Vi som arbetar här är ett härligt team bestående av skötare/undersköterskor, arbetsterapeuter och behandlingspedagoger. Hos oss värdesätter vi samarbete och en bra teamkänsla. Som medarbetare på Borstingevägen 5 har du stort inflytande och delaktighet i verksamhetens utveckling enligt förvaltningens intuitioner. Vi arbetar med ansvarsområden som du tillsammans med dina kollegor utvecklar och förbättrar. Vi arbetar vidare aktivt med ständiga förbättringar enligt LEAN för att utveckla verksamheten. Vi söker nu medarbetare till vår arbetsgrupp.

Vad gör vi?
Vi arbetar utifrån det beslut som den enskilde har enligt Socialtjänstlagen (SoL) eller Lagen om särskilt stöd och service (LSS). Utifrån beslutet arbetar vi med en genomförandeplan. Det innebär att vi tillsammans med övrig personal ska se till att de som har en beviljad insats får den stöd och hjälp denne är i behov av för att leva ett så självständigt liv som möjligt. Individens behov skall vara utgångspunkten i vårt arbete och personalen skall arbeta utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt för att öka självständigheten med inslag av både social och praktisk träning. Arbetet syftar till att ge den enskilde ett så innehållsrikt och kvalitativt liv som möjlig. Individen känna en känsla av sammanhang KASAM i sitt liv utifrån sina förutsättningar. Våra arbetsuppgifter består bland annat av omvårdnadsarbete enligt Hälso- sjukvårdslagen (HSL). En del av dem som bor hos oss klarar sig nästan helt själva medans andra behöver stöd och hjälp med hela sin omvårdnad.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med psykiskt funktionshindrade, gärna inom slutenvård. Som person är du initiativtagande, strukturerad och du tar ansvar för självständigt arbete såväl som du kan arbeta tillsammans med andra i team. Du deltar i omvårdnadsarbetet tillsammans med övrig personal men bidrar med din specialkompitens i gruppen, vi använder oss bland annat av ADL taxanomi, min mening, kognistat mm.
Det är meriterand om du som söker har B-körkort.

Vad erbjuder vi?
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Betald semester första anställningsåret.

Övrigt
I denna rekrytering tillsätts en tillsvidaretjänst och eventuellt ett vikariat. Ange i din ansökan vilken tjänst du ät intresserad av. Provanställning på tillsvidaretjänsten kan komma att tillämpas.
Arbetet är förlagt till dag, kväll och helg.
Urval sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysning
Peter Wolmarsson, enhetschef tel: 036-10 76 70
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.