Sand- och grusupptagning pågår

Den långa vintern gjorde att starten blev lite försenad, men sedan några veckor tillbaka pågår sand- och grusupptagningen för fullt. Underlätta gärna för oss genom att följa skyltningen och flytta din bil när det är dags för oss att sopa på din gata.

Kommunen har två fordonståg som arbetar för fullt med att ta upp grus och sand som använts till halkbekämpning under vintern.

– Vi har en tidsgräns där allt ska vara klart den 15:e maj. Men det kommer vi troligtvis inte klara av i år på grund av att vintern höll i ganska länge, säger Fredrik Hulterskog, arbetsledare på tekniska kontoret.

Kommunen skyltar några dagar innan sandupptagning påbörjas i ett område. Arbetet underlättas, och resultatet blir bättre, när det inte står bilar parkerade på gatorna när fordonståget kommer.

– Vi är väldigt tacksamma när skyltningen respekteras. Vi har problem när det står bilar i vägen och arbtet blir inte klart på de ställen som vi inte kommer åt, säger Fredrik Hulterskog.

Sandupptagningsmaskin som dras av lastbil.

Publicerad: 2018-04-23 14.06