search
Sök
menu
Meny

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon
 • 2018-09-19
  Höstsalong på Tändsticksmuseet – se konst som ska ...
  Nu gläntar vi på dörren och visar konst som väntar på att få sin plats. Under fem veckor ställs konstverken ut på Tändsticksmuseet, för att sedan placeras ut runt om i kommunen.
 • 2018-09-14
  Fruktens dag firas på Brunstorps gård
  Har du äppelträd i din närhet som du inte vet namnet på? Passa då på att få frukten sortbestämd under Fruktens dag lördag den 22 september! Ett arrangemang som bjuder på bland annat fruktutställning, fruktvandring, försäljning, visning och musik bland äppelträden.
 • 2018-09-13
  Mötesplats för äldre firar 20 år
  I två decennier har Mötesplatsen för seniorer funnits i Jönköpings kommun. I år firas det alltså 20-årsjubileum och i samband med detta vill kommunen uppmärksamma verksamheten och alla frivilligarbetare inom äldreomsorgen.
 • 2018-09-07
  Jönköping mår bättre och bättre – men tillfrisknin...
  Låt bilen stå och ta istället cykeln, gå eller åk kollektivt till jobbet. Redovisningen av gröna nyckeltal 2018 visar att miljön i Jönköping mår bättre och bättre, men utvecklingen går i många fall sakta.
 • 2018-08-29
  Nya jobbmöjligheter för lärarstudenter
  I höst kan lärarstudenter på Högskolan i Jönköping söka jobb som studentlärare, en anställning som ger möjlighet att kombinera studier och arbete på ett flexibelt sätt. Samtidigt får studenterna en bra introduktion i sitt kommande yrke.
 • 2018-08-28
  Regnbågsfärger på Brunnen
  Prideparaden blev en uppvisning i mänskliga fri- och rättigheter med stor uppslutning. På den HBTQ-diplomerade träffpunkten Brunnen i centrala Jönköping, en mötesplats för unga, kunde besökarna ladda upp och göra sina sista förberedelser inför paraden.
 • 2018-08-22
  De prisas för sitt arbete med att uppmärksamma "ta...
  Jönköpings kommun delar tillsammans med Jönköpings läns museum ut Raoul Wallenberg Academys Kuragepris för att uppmärksamma de så kallade ”tattarkravallerna” i Jönköping för 70 år sedan. Priset tilldelas eldsjälarna Barbro Gustavsson och Birgitta Hellström för arbetet med att lyfta fram händelserna 1948.
 • 2018-07-09
  Nytt naturreservat i västra vätter­branterna
  Häggebergs och Granbäcks lövskogar är ett vackert lövskogs­område mellan Jönköping och Bankeryd. Den 20 juni beslutade kommun­fullmäktige att naturreservatet skulle bildas.