search
Sök
menu
Meny

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon
 • 2019-05-21
  Förskola och konstprojekt invigt
  Tillsammans med landskapskollektivet Disorder har barnen på Rosenlunds förskola utformat en serie lekskulpturer. Under festliga former invigdes konstverket – Design Labb Rosenlund – och en ny förskolebyggnad med två avdelningar.
 • 2019-05-13
  Vad tycker du om att cykla i Jönköpings kommun?
  Nu genomför vi en enkätundersökning i för att undersöka nöjdheten bland vardagscyklister. Cyklar du till vardags vill vi veta vad du tycker!
 • 2019-05-08
  Häng med ut på äventyr! 
  Vill du veta vad blommorna heter på ängen, vilka svampar du kan äta, hur fladdermusen bor eller prova trailrunning – välkommen på en guidning i naturen!
 • 2019-05-02
  Jönköping nära bli Årets superkommun
  Jönköpings kommun blev inte Årets superkommun. I stället var det Halmstad kommun som knep förstapriset. Det var tidningen Dagens samhälle som för femte året i rad rankade landets kommuner.
 • 2019-04-30
  Varför planerar vi trafiken och staden som vi gör?
  Jönköping växer - snart är vi 150 000 invånare. Vi blir fler människor för varje år som ska arbeta, bo och röra oss i staden.
 • 2019-04-29
  Annica Snäll blir ny kommunikations­chef
  Annica Snäll blir ny kommunikations­chef i Jönköpings kommun. Hon tillträder sin tjänst 12 augusti och tar över efter Daniela Hammer som nyligen blev vd för June Avfall och Miljö AB.
 • 2019-04-24
  – Är Jönköping en tolerant stad?
  Normer utmanas i ...

  Den 25 april var det vernissage på Jönköpings läns museum. Elever i några av kommunens högstadie- och gymnasieskolor har genom projektet Normstorm skapat konst som ifrågasätter normer.
 • 2019-04-24
  Undersökning om digitalt utanförskap
  Den som inte använder digital teknik riskerar att stå utanför i samhället och drabbas av digitalt utanförskap. Alla kan inte finna hjälp hos släkt och vänner utan får förlita sig på andras stöd.
 • 2019-04-11
  Följ familjerna som låter bilen stå i 90 dagar
  Nu är projektet igång där nio familjer under året ska testa att låta bilen stå i 90 dagar. En utmaning för att förändra sina resvanor.
 • 2019-04-02
  Ur museets gömmor: Londonkonstnär tolkar Tändstick...
  Vad händer när man ger en konstnär fritt spelrum att gå igenom ett museums samlingar och göra egen konst av det som finns i arkiven? Vems historia skulle berättas? Lyssna på hur Jakob tänker kring sitt arbete när han kommer till konstklubben på Stadsbiblioteket den 9 april.