search
Sök
menu
Meny

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon
 • 2019-07-16
  90 dagar senare
  Första delen av Jönköpings kommuns koncept ”Låt bilen stå” har gått i mål och familjerna har lämnat tillbaka cyklarna de lånat. Familjen Ross/ Lowejko berättar om några av sina upplevelser under perioden.
 • 2019-07-15
  Skateboard, bmx, hockey eller något helt annat?
  Nu öppnar vi en tillfällig aktivitetspark med bland annat ramp och pumptrack. Kom till platsen där sortergården vid södra Munksjön låg förut, bredvid djursjukhuset på Oscarshallsgatan.
 • 2019-07-10
  Sommaronsdagar att längta till
  Nu drar våra populära Sommaronsdagar igång på Jönköpings mysigaste bakgårdar. Under fyra veckor i juli och augusti kommer du både kunna ta del av unika livespelningar, men också av vår omåttligt populära Megaloppis!
 • 2019-06-26
  Spara på vattnet i sommar
  Tänk på hur mycket vatten du använder i sommar. För tillfället är det ingen akut vattenbrist i vår kommun men ­grundvatten­nivåerna är låga och sommaren är lång.
 • 2019-06-24
  Vågad satsning på Munksjöns vatten
  Den 29 juni öppnar Jönköpings nya wakepark, vid Munksjöns östra strandkant. Parken kommer att vara öppen för både vattenskidklubbens medlemmar och nybörjare som vill prova på vattensport.
 • 2019-06-20
  Håll koll på din rätt i sommar
  Vad ska du göra i sommar? Sola, bada och campa? Promenera med hunden? Ta en tur med båten? Då är du säkert extra glad över rätten till Allemansrätten. Friska gärna upp minnet om dina skyldigheter i naturen – det är lätt att glömma.
 • 2019-06-19
  Ljudguide om Rosenlunds herrgårds historia
  Den 24 juni slår Rosenlunds herrgård upp portarna för sommarbesökare. Nytt för i år är en ljudguide där Gustaf Mauritz Posse berättar om herrgården som han byggde. Precis som förra året blir det uppskattat sommarcafé i bottenplan.
 • 2019-06-19
  Fridlyst art gynnas genom holkbygge
  Med hjälp arbetsmarknadsenheten har kommunen nu tillverkat och satt upp hasselmusholkar för att hjälpa hasselmusen med boplatser under sommaren, något som man även uppmuntrar kommuninvånare att göra. Syftet med insatsen är att stärka den biologiska mångfalden genom att hjälpa denna fridlysta art.
 • 2019-06-07
  Träbyggnadsstrategi tas fram
  En kommunal träbyggnadsstrategi håller nu på att arbetas fram. Träbyggnadsstrategin bedöms kunna vara politiskt beslutad tidigt 2020.
 • 2019-05-27
  Markanvisning klar för byggnation av flerbostadshu...
  Tekniska nämnden har beslutat att godkänna markanvisning för byggnation av flerbostadshus för 50 bostadsrätter på Stensholm. APP Properties AB är företaget som får bygga lägenheterna.
 • 2019-04-11
  Följ familjerna som låter bilen stå i 90 dagar
  Nu är projektet igång där nio familjer under året ska testa att låta bilen stå i 90 dagar. En utmaning för att förändra sina resvanor.