search
Sök
menu
Meny

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon
 • 2018-03-19
  Kingspan bygger fabrik i Jönköping
  Det geografiska läget, kommunikationsmöjligheterna och den dynamiska regionen blev avgörande. I hård konkurrens valde Kingspan Insulation Jönköping när företaget nu investerar i en toppmodern fabrik för tillverkning av isoleringsmaterial.
 • 2018-03-15
  Hur är tillgängligheten på stan?
  Med kommunens nya digitala tillgänglighetsguide får du en snabb överblick av tillgängligheten i offentliga lokaler, som till exempel butiker, restauranger och caféer, i centrala Jönköping.
 • 2018-03-09
  Kartläggningen av ekosystemtjänster och grön infra...
  Under drygt ett års tid har Jönköpings kommun arbetat med att kartlägga naturens gratistjänster och värden för människan – så kallade ekosystemtjänster – för att kunna ha dessa som ett redskap när man planerar byggandet i kommunen.
 • 2018-03-02
  Kunskapen om EU-frågor ska öka
  Idag träffade EU- och handelsminister Ann Linde representanter för flera av länets kommuner, däribland Jönköping, för ett så kallat handslag. Det är en överenskommelse för att tillsammans öka kunskapen och delaktigheten för frågor som beslutas av EU. 
 • 2018-03-02
  Filicia är årets unga ledande kvinna!
  Filicia Björkman, enhetschef på Österängens äldreboende, har utsetts till årets unga ledande kvinna i Jönköpings län.
  ‑Det känns otroligt ärofyllt och roligt. Både att få lyfta fram äldreomsorgen men också att få vara en förebild och inspiration till andra unga ledare.

 • 2018-03-01
  Varför heter gatorna som de gör?
  Tjärpappsgatan, Höjdhoppsvägen, Flugebovägen och Calle stins väg. Hur har dessa gator fått sina namn? Helen Lerge är kartingenjör på stadsbyggnadskontoret. Nu har hon samlat förklaringarna till cirka 1 500 av kommunens gatunamn här på kommunens webbplats.
 • 2018-02-27
  Ett betydelsefullt jobb där man växer som människa
  David Forss är timvikarie på Ekhagens hemtjänst. Han trivs med att ha ett jobb där han gör något för andra.
 • 2018-02-23
  Nu förbättar vi infrastrukturen på Torpa
  Den 26 februari inleds arbetet med att förnya vatten- och avloppsnätet utmed Södergatan. När allt är klart är risken för översvämningar mindre, en efterlängtad cykelbana på plats och förberedelser gjorda för bredband.
 • 2018-02-21
  Johan Fritz blir ny stadsdirektör
  Kommunstyrelsen har idag beslutat att tillsätta Johan Fritz som ny stadsdirektör i Jönköpings kommun från och med 1 maj 2018.
 • 2018-02-20
  Nominera till miljöpriset och
  naturvårdspriset!

  Vet du någon som gjort skillnad för miljön i Jönköpings kommun? Eller någon som gjort insatser av bestående värde för naturvården i kommunen? Då kan du nominera dem till miljöpriset eller
  naturvårdspriset.

 • 2018-01-08
  Lyckad jullovspraktik inom äldreomsorgen
  Jönköpings kommun satsar på få fler ungdomar intresserade av vårdyrket. Under jullovet har cirka 50 niondeklassare fått möjligheten att praktisera på äldreboende och hemtjänst.